Vragen ?

Neem contact op

met onze helpdesk

di t/m za 9.30-17.00

070 - 364 3196

of per Email

info@lensconcurrent.nl

 

BetalingenBetaalmogelijkheden

Snel uw lenzen kiezen

Lensconcurrent helpt u bij de keuze in Contactlenzen

Helpfuncties bij programma's hebben de neiging onoverzichtelijk te worden dus hebben wij besloten de helpfuntie zo klein mogelijk te houden met het risico dat we niet helemaal volledig zijn. Dingen die voor ons heel logisch zijn hoeven dat voor u, als klant, helemaal niet te zijn dus komt u er niet helemaal uit, mail ons dan met uw suggesties om de helpfuntie te verbeteren of bel de helpdesk. (070 3643196)

Onderwerpen

 

 

Details

1   Ik heb afstandcorrectie nodig: 

 

 

 

  Dit is een (normaal) oog. Het beeld wordt scherp afgebeeld op het netvlies. Lengte en sterkte lenzenstelsel van het oog passen bij elkaar.

 

 Populair gezegd heeft uw oog de vorm van een voetbal maar uw oog is in verhouding tot uw lenzenstelsel te kort (plus-sterkte nodig) of te lang (min-sterkte nodig). U kunt in de winkelwagen kiezen in de Sterkte-Tabel door uw sterkte aan te klikken. Als uw sterkte er niet bijstaat word deze lens niet in uw sterkte geleverd.

 

   Dit is een oog wat voor het lenzenstelsel te lang is. Dit oog behoeft  een correctie met  min-glazen of min-lenzen om het beeld scherp te krijgen op het netvlies.


 

 

 

  Dit is een oog wat te kort is voor het lenzenstelsel. Dit oog behoeft een correctie met plus-glazen of plus-lenzen om het beeld scherp te krijgen op het netvlies.

 

 

 2   Ik heb cylinder lenzen nodig: 

 

Populair gezegd heeft uw oog de vorm van een rugbybal. Niet elke Cylinder behoeft een correctie, de meeste zachte lenzen corrigeren de Cylinder tot ca.-0.75. U kunt de Cylinder-Mogelijkheden kiezen in de Cylinder-Tabel. U heeft dan ook de Asrichting van de Cylinder nodig. De Asrichting word weergegeven in een getal tussen 0 en 180 graden en kan ook weer gekozen worden in de Asstand-Tabel waarin tevens de mogelijkheden van levering worden weergegeven.

 

  Als uw oog een cylinder nodig heeft vormt uw lenzenstelsel geen brandpunten maar brandlijnen en is een brillenglas of contactlens nodig die in bv. de horizontale richting een andere sterkte heeft dan in de verticale richting. De richting van de cylinder as loopt van 0 tot 180 graden.

 

 

 

 

 In dit geval staat de min-cylinder-as op 90 graden.

 

 

 

 

 

 

3   Ik heb een leescorrectie nodig: 

Heeft u ook een leescorrectie nodig dan is het noodzakelijk ook de Lees-Additie te weten. Dit is altijd een Plus-Toeslag op de Verte-Sterkte. Als de Verte-Sterkte 0.00 is kan de multifocale lens in plaats van een leesbril gebruikt worden. Ook hier kunt u weer kiezen in de Additie-Tabel. Soms wordt de additie-mogelijkheid weergegeven in High(+3.00)/Medium(+2.00)/Low(+1.00).

 

4   Ik heb een afstand en leescorrectie nodig: 

Als u zowel een afstand-correctie als een lees-correctie nodig heeft moet u in de keuze-tabellen Sterkte en Additie kiezen.

 

5   Ik heb een afstand-lees en cylindercorrectie nodig: 

In deze categorie hebben wij op het ogenblik nog geen geschikte lens gevonden. Wij komen hier later op terug als we een goede lens gevonden hebben die geschikt is om via internet verkocht te worden.

 

6   Inzet/uithaal-instructies contactlenzen: 

 

De inzet en uithaalinstructies komen eraan.

 

7   Andere gezichtshulpmiddelen: 

 

Binnekort komen er ook loupen en leesglazen op de website te staan, evenals komplete leesbrillen en computerbrillen.

 

8   Ik draag nu ... lenzen van ... wat is het alternatief: 

 

De lijst van alternatieven voor de lenzen die u nu draagt moet nog worden samengesteld.

 

 

 

9   Welke metingen heb ik nodig om lenzen te kunnen bestellen: 

 

Voor het bestellen van contactlenzen zijn de volgende metingen noodzakelijk:

 

 1. BCR         = kromming van de lens (bv. BCR 8.60)
 2. Diameter   = doorsnede van de lens (bv. 14.5 mm)
 3. Sterkte     = correctie van de lens (bv. S.-1.75)
 4. Cylinder    = correctie van de cylinder (bv. C.-1.25)
 5. Asstand    = richting van de cylinderas (bv. 100)
 6. Additie      = leestoeslag (bv. S.+1.50) voor multifocale lenzen.
 7. Kleuren     = kleur van de lenzen (bv. Green Blend)

De nummers 1 - 3 zijn voor de Spherische lenzen. De nummers 4 en 5 zijn voor Cylindrische lenzen. Nummer 6 hoort bij Multifocale lenzen. Nummer 7 is alleen bij Kleurlenzen van belang. In de keuze-vakken voor deze parameters zijn de bestel-mogelijkheden aangegeven. U hoeft ze alleen maar aan te klikken. Als er maar 1 mogelijkheid is zal deze al ingevuld worden en kleurt het keuze-vak grijs.

 

U kunt op de zijkant van de doosjes van uw contactlenzen ook de noodzakelijke gegegvens terug vinden.

 

 1. Sph.    -1.75   (ook wel PWR)
 2. BCR.   8.60    (ook wel BC)
 3. Dia.    14.50   (ook wel diameter)
 4. Cyl.     -1.25   (ook wel C.)
 5. As      170      (ook wel Ax)
 6. Add.   +1.50   (ook wel Lo,Med,High)

 

 


 

10 Welke metingen heb ik nodig om een bril te kunnen bestellen: 

 

Voorbeeld van een brilrecept.

 

 

 

De PD(pupildistantie) kun u zelf opmeten door voor de spiegel te staan met een maatlat en de afstand tussen beide pupillen op te meten. Deze afstand wordt in mm opgeschreven.

De PH(pupil-hoogte) is de afstand tussen de pupil en de onderkant van de bril. Deze afstand wordt in mm opgeschreven en geeft ons informatie over hoe de bril op uw gezicht staat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op het ogenblik wordt er hard gewerkt aan een bestelmogelijkheid voor brillen en zonnebrillen op sterkte. Nog even geduld dus en kijk regelmatig op onze site of het al klaar is. We zijn alvast begonnen met de helpfunctie in te vullen, maar deze is nog niet geheel compleet.